Tips Celur Mee Kuning Thermomix

“Citarasa dunia kini di dapur anda”

Salam & Hi! So, harini afiqah nak share tips simple je – celur mee kuning. Sebab tak semua orang prefer kukus mee kuning, ada yang suka celur. Macam afiqah, afiqah lebih prefer celur mee kuning instead off kukus.

Simple je tips nya tapi nak post kat sini as future reference juga hehe.

🍝 Celur Mee Kuning Thermomix

  • Isikan air ke dalam mixing bowl dalam 1.5L (agak-agak cukup untuk 2 packet Mee Kuning)
  • Panaskan | 10mins | 100’C | speed 1
  • 3 minit terakhir, masukkan 2 packets mee kuning melalui hole di lid Thermomix. (Afiqah tak guna hole pun, pause Thermomix sekejap & buka lid, masukkan macam biasa – sambung masak)
  • Tuangkan mee kuning yang siap dicelur ke dalam Varoma tray & tapis. Boleh bilas dengan air. Siap untuk di hidang 😊
0 0 votes
Rating Artikel
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments