Kek Pisang Moist Thermomix

“Citarasa dunia kini di dapur anda”

Salam & Hi!

Semalam afiqah ada share kisah Kek Pisang Moist ni. Hajatnya memang nak buat sebagai buah tangan mak ayah berangkat ke Makkah. Tapi last minute baru dapat buat dan alhamdulillah Allah izinkan juga buat walaupun rider hantar pisang dalam hujan lebat masatu dah pukul 5 petang lebih, alhamdulillah :’)

Tak risau sangat sebab simple je step buat Kek Pisang ni. Yang risau pisang sempat sampai ke tak hehe 😂

• 3 simple step Kek Pisang Moist Thermomix:

✅ Whisk gula, minyak & telur sampai kembang
✅ Tambahkan pisang & blend
✅ Tambahkan tepung & mix sebati

Siap dah adunan. Boleh tuang adunan ke dalam bekas aluminium foil dan bakar dalam oven. Mudah sangat buat dengan Thermomix ni sebab boleh terus timbang & mix adunan dalam mixing bowl tu je. Lepastu, set pre-clean mode untuk cuci sebelum kita bilas manually.

P/s: Afiqah buat double portions & important tips jangan overbeat once dah masukkan tepung, just mix well dengan spatula untuk elakkan Kek Pisang kita bantat.

Selamat mencuba!

Resepi Kek Pisang Moist Cookidoo: https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r223841

0 0 votes
Rating Artikel
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments