Teh Tarik

“Citarasa dunia kini di dapur anda”

Assalamualaikum & Hi 🙂

“Beli mahal-mahal takkan buat Teh Tarik je?”

Opps nanti dulu, haha ni antara menu WAJIB cuba dengan TM6 ni. MasyaAllah TabarakaAllah, sedapp sangat ya Teh Tarik TM6! Rasa Teh Tarik tu memang authentic macam kita minum pagi-pagi dekat kedai.

Selalu kalau nak dapatkan Teh Tarik yang sedap kita kena panaskan air atas dapur dan masakkan sekali dengan teh untuk dapatkan pati teh tu kan? Cuma dengan TM6 jadi lebih mudah sebab boleh terus tuang je dari jug mixing bowl tu. Jimat masa membasuh. TM6 ada fungsi cerek pemanas hanya dalam 7minit, pati teh tadi dah pun siap.

Oh ya, kita pun tak perlu susah-susah tarik sebab semua TM6 dah buatkan, so takdelah risau tumpah ke apa semata-mata nak Teh Tarik buih banyak 😀 Boleh terus tuang ke dalam cawan & nikmati kesedapan Teh Tarik anda! 😉

Link Resepi Teh Tarik: https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r367862

P/s: Untuk resepi Teh Tarik ni, afiqah half kan portion, but still boleh dapat dalam 3 cawan, alhamdulillah 🙂

Selamat mencuba!

 

5 1 vote
Rating Artikel
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments