Agar-Agar Santan Gula Melaka Thermomix

“Citarasa dunia kini di dapur anda”

Salam & Hi!

So, semalam afiqah first time buat Agar-agar Santan Gula Melaka untuk berbuka. Selama ni tengok mak je buat. Tak silap orang kampung panggil agar-agar lumut 😅

Surprisingly, hanya 2 step je nak buat agar-agar ni. SubhanaAllah, mudah sangat dengan Thermomix. Bahan-bahan pun senang.

Dekat sini afiqah ada tweak resepi asal sikit:
• Gula Melaka 150g
• ORCS 70g
• 2 1/2tsp Japanese Agar-agar Powder

Overall, memang sedap sangat Agar-agar Santan ni lagi-lagi kalau jadi pencuci mulut untuk segarkan tekak masa berbuka. Letak dalam peti ais, makan sejuk-sejuk waktu berbuka, memang umphh alhamdulillah 😋

Selamat mencuba!

Resepi Agar-Agar Gula Melaka Cookidoo:https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r175819

0 0 votes
Rating Artikel
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments